Що ж таке хліб? Рослини, зерна яких годяться для їжі , називаються хлібом. Одже до хліба належать : рис, пшениця, кукурудза, просо, гречихи, горох, овес, ячмінь. Знайомий нам дріжджовий хліб був вперше випечений близько 4500 років тому стародавніми єгиптянами. Він виготовляється з дріжджового тіста, яке отримують, змішуючи борошно жита або пшениці з водою та пивними або хлібопекарськими дріжджами з подальшою ферментацією, яка називається "підняття тіста". Спочатку хліб випікали з муки грубішого помолу ніж нині. Єгиптянам ми також зобов'язані і винаходом перших печей для випікання хліба, а відкриття археологів, зроблені при розкопках стародавніх гробниць, доводять, що цей народ знав не менше 50 різних видів хлібних виробів, у тому числі з різними домішками.
У повсякденному харчуванні населення низки країн світу хліб та інші зернові продукти займають більше ніж 50. Латиноамериканські кукурудзяні тартинки, арабські коржики, індійські чапати, найрізноманітніші азіатські та африканські коржі -- прямі нащадки прісного хліба, а хліб з дріжджового тіста в його численних й різноманітніших видах -- від житніх буханців до французьких булок та батонів -- спадкоємці винаходу стародавні єгиптяни.
У повсякденному харчуванні населення низки країн світу хліб та інші зернові продукти займають більше ніж 50. Латиноамериканські кукурудзяні тартинки, арабські коржики, індійські чапати, найрізноманітніші азіатські та африканські коржі -- прямі нащадки прісного хліба, а хліб з дріжджового тіста в його численних й різноманітніших видах -- від житніх буханців до французьких булок та батонів -- спадкоємці винаходу стародавні єгиптяни.
Комментариев нет:
Отправить комментарий